Bono Cooper van de Bezelhonk

Bono Cooper van de Bezelhonk

Mijn naam is  Michael het baasje van Bono  (stamboomnaam Bono Cooper van de Bezelhonk) en woon samen met mijn twee Drenten op de veluwe in Apeldoorn. In het dagelijkse leven werk ik als IT Architect/ IT Specialist  bij Proact. Mijn hobbies zijn wandelen met mijn honden, film & TV series &fotograferen. Ik fotografeer graag,  een uit de hand gelopen hobby maar o zo leuk om te doen (www.michaelvanderburg.nl)!  

In 2019 werd Cooper (mijn andere Drent) gevraagd voor een dekking bij kennel van de Bezelhonk . Deze combinatie  sprak mij zo aan dat ik toen heb besloten om uit deze combinatie een pup aan te houden. Uiteindelijk zijn er uit deze combinatie 9 pups geboren waarvan drie reuen en zes teefjes. De keus aan mij om een nieuw vriendje te kiezen uit de drie heren. Vanaf de dekking, geboorte tot aan het uitvliegen van de pups heb ik alles meegemaakt, wat een rijke ervaring. Uiteindelijk heb ik samen met de fokker gekozen voor Bono, wat een geweldige hond!

vlnr Vader Cooper, Bono, Moeder Linde

In het najaar van 2019 heeft de kleine man in de baby en puppyklasse twee maak een show gelopen met prachtige rapporten en op de jachttraining zijn er veel leermomenten. Ik ben zeer tevreden over zijn ontwikkeling op het jachtgebied. Op de dubbelshow van de Martinidogshow in Groningen mocht Bono voor het eerst deelnemen in de jeugdklasse (vanaf 9 mnd) en was er behoorlijke concurrentie aanwezig, spannend! Beide dagen werd Bono beste jeugdhond en verdiende m’n gup gelijk twee jeugdkampioen punten en een CAC kampioenpunt. Maar toen kwam de Coronacrisis en werden alle shows afgelast. Maar gelukkig in het najaar na wat versoepelingen kon ik hem nog inschrijven aan 3 shows om uit te komen in de jeugdklasse. Alle shows 1e Uitmuntend met keurige rapporten, dus de Nederlandse jeugdtitel is binnen met als bonus 3 extra CAC kampioenpunten, nu geduldig afwachten tot meneer 27 maanden is.  

Bono 17 mnd oud (foto Lisanne Bakker)

Op de jachttraining die ik volg bij Christel van kennel van de Bezelhonk gaat het steeds beter, Bono is gretig maar soms erg ondeugend, het baasje moet nog een hoop leren 🙂 Maar niks is leuker om te zien dat je hond zoveel plezier heeft en jachtpassie. Thuis is Bono een op de baas gerichte energieke hond die het leuk vind om z’n vader te pesten, maar daarnaast altijd lekker bij de baas liggen, het liefst op schoot.
Inmiddels heeft Bono al zijn screenings gedaan voor de gezondheidsonderzoeken en is hij klaar om in de toekomst ingezet te worden als dekreu, de gezondheids gegevens vind u onder aan deze pagina.
Ik ben actief in de samenwerking van Drentsche Patrijshonden kennels omdat ik me graag verdiep in het ras en het leuk vind om andere mensen. Helpen met het vinden van een juiste combinatie zowel als rastypische eigenschappen als mede de gezondheid wat nog veel belangrijker is. Want iedereen wil uiteindelijk een gezonde hond! Ook ben ik actief bij de rasvereniging vereniging ‘de Drenstche Patrijshond’ waar ik momenteel bestuurslid ben. Ook verzorg ik de pupinformatie & reueninformatie van de vereniging. Mocht u vragen hebben kunt altijd contact met mij opnemen via facebook, twitter of mail (michael@drentschepatrijshond.net)

 

Gezondheidgegevens:

Struinen in het bos

NHSB 3159926 (voor de gegevens van de raad van beheer klik hier of op het NHSB nummer)

Heupdysplasie onderzoek

HD A 32.5

Elleboogdysplasie onderzoek

Vrij

Oogonderzoek

Vrij


Titels:

 

Nederlands Jeugdkampioen 2020

Nederlands Kampioen 2021

26-09-2021 Maastricht  Best in show van de Nederlandse hondenrassen

 

 

 

 

 

Facebook Comments