Cooper (Udo fan ’t Suydevelt)

Hallo

Cooper (Udo fan ’t Suydevelt)

Mijn naam is  Michael het baasje van Cooper (stamboomnaam Udo fan ’t Suydevelt) en woon in Apeldoorn.

In het dagelijkse leven werk ik als IT Architect/ IT Specialist  bij Proact. Mijn hobbies zijn wandelen met onze honden, film & TV series, tuineren & fotograferen. Ik fotografeer graag, een
uit de hand gelopen hobby maar o zo leuk om te doen (www.michaelvanderburg.nl)! In 2015  vroeg Christel (kennel van de Bezelhonk) aan mij dat ze interesse had om Cooper een keer in te zetten voor een combinatie met Lenny. Cooper was toen nog erg jong maar altijd een grote eer dat iemand jouw hond wil gebruiken, dus heb ik hier volmondig ja op geantwoord, met als resultaat 5 prachtige pups (4 teefjes en 1 reu)

Cooper Veldwerk

Tijdens het veldwerk

Dan zal ik kort beschrijven hoe wij met het Drentenvirus besmet zijn geraakt. In 2013 was ik nog samen met mijn vorige partner en dachten wij na over een hond, omdat we al jaar en dag dierenvriend waren en gek op honden zijn. We werkten allebei fulltime en de voorwaarde was dat een eventuele hond niet langer dan een halve dag alleen thuis mag zijn. Dus toen we dit voor onze situatie mogelijk gemaakt hadden, zijn we op zoek gegaan naar een leuk ras wat bij ons zou passen. Via diverse soorten honden kwamen we uiteindelijk terecht bij een Drent en hadden we beiden meteen zoiets van, ja dat lijkt ons wel wat. Dan ga je je verdiepen in het ras en eventuele kennels en toekomstige nestjes. Hiervoor heb ik meerdere informatie bronnen aangeboord bij diverse kennels.

Cooper & dochter Freddy

Wij waren destijds nog regelmatig in Drenthe aanwezig voor het onderhoud van de woning van mijn schoonvader die een paar maanden eerder overleden was. “Google is your friend” zeg ik altijd en we kwamen terecht bij een facebook pagina van de familie Hoeksema die op dat moment 2 afzeggingen hadden voor 2 reutjes van twee verschillende nesten. Eerst maar eens even informeren en een mail sturen, we kregen dezelfde dag al antwoord met de volgende tekst: “Bel eerst maar even, een pup verkopen is makkelijk, de goede eigenaar vinden is moeilijker”. Dus dit hebben wij gedaan en na wat telefonisch en mailcontact zijn we door de “goedkeuring” heen gekomen 🙂 Uiteindelijk na 8 weken gingen we Cooper halen en hij is niet meer van onze zijde geweken, wat een fantastische hond, soms heel eigenwijs maar ik heb begrepen dat dat voornamelijk aan de baas ligt 😉

Inmiddels is Cooper ruim 6 jaar en heeft al wat shows gelopen en staat hij ook op de dekreuenlijst (maar is niet meer beschikbaar). Qua shows is het nog wel eens tobben, aangezien onze grote vriend het heerlijk vindt om het baasje te pesten in de ring. Al van alles geprobeerd maar het blijft een draak! Naast het showen doe ik ook veldwerk met Cooper, dit is een hele andere tak van sport, maar zo gaaf! Sinds 2016 train ik op de zondag ook bij Christel wat ons erg goed bevalt!

Junior World Winner 14

Junior World Winner 2014 (Helsinki)

Shows

Inmiddels mag Cooper zich Nederlands, Belgisch, Luxemburgs jeugdkampioen, Jeugdwinner ‘14, Junior Benelux Winner, Herbst Jugend Sieger, Belgisch kampioen, Belgisch winnaar van de Raspeciale en als klap op de vuurpijl Junior World Winner 2014 noemen. Maar het belangrijkste is zijn karakter en z’n werklust, wij hebben aan Cooper de hond die wij van te voren voor ogen hadden!

Lassen

Lassen (zoon van Cooper, eigenaar familie Vermaelen en gefokt door de familie Mertens in Belgie)

Cooper is inmiddels ook diverse keren vader geworden, waaronder  een aantal nesten in Belgie bij de familie Mertens (Kennel van ’t Resschebeke), het blijft altijd fantastisch om te zien hoe honden uit zon nestje gelijkenissen tonen met je eigen vertrouwde maatje! Onderaan deze pagina wat foto’s van wat nakomelingen.

Ik ben actief in de samenwerking van Drentsche Patrijshonden kennels omdat ik me graag verdiep in het ras en het leuk vind om andere mensen te helpen met het vinden van een juiste combinatie zowel als rastypische eigenschappen als mede de gezondheid wat nog beel belangrijker is, want iedereen wil een gezonde hond! Ook ben ik actief bij de rasvereniging vereniging ‘de Drenstche Patrijshond’ waar ik momenteel aspirant bestuurslid ben.

Mocht u vragen hebben kunt altijd contact met mij opnemen via facebook, twitter of mail (michael@drentschepatrijshond.net)

Cooper is niet meer beschikbaar als dekreu!

Gezondheidgegevens:

NHSB 2938256 (voor de gegevens van de raad van beheer klik hier of op het NHSB nummer)

Heupdysplasie onderzoek HD A 40
Oogonderzoek Vrij verklaard
Facebook Comments