Hidde Lynde van de Bezelhonk

Hidde is  een Drentsche Patrijshond, geboren op 24 augustus 2014 Kennel Van de Bezelhonk in Eefde. Het is onze derde Drent. Zijn moeder is Lynde Nynke van de Bezelhonk en de vader is Jelle Senna v. Selihof.

Hij is in Wapse, in Drenthe, heel passend, gaan wonen bij Franny en Els. Wapse ligt in een prachtig gedeelte van Drenthe, tegen het Drents Friese Woud aan, wat wil je nog meer als hond! Eerder hadden we een Golden Retriever en een Teckel ook heel leuk, maar uiteindelijk kozen we voor de Drent en daar hebben we nooit spijt van gehad.

Hidde was 8 weken toen hij bij ons kwam. Een pupje mag de eerste paar nachten (vinden wij) naast het bed van de vrouwtjes slapen, want voor hem is het natuurlijk een hele verandering, zo alleen in een nieuwe omgeving. Tot onze verbazing gaf hij geen krimp en heeft heerlijk geslapen. Zo gemakkelijk hadden we het met een pup nog niet beleefd en het bleef ook zo. Iedere verandering, waarvan wij dachten dat er in eerste instantie wel trammelant van zou komen, ondergaat hij bijzonder laconiek. Verder is hij bijzonder gecharmeerd van water, bij bijna iedere wandeling gaat hij er, als hij er kans voor krijgt, even in.

Wij hebben de nodige cursussen gevolgd, puppy cursus, gehoorzaamheidscursus etc. Uiteindelijk zijn wij bij Christel, die ook jachttrainingen geeft, terecht gekomen. Zij kent de Drent door en door en dat is een voordeel. Zij wilde ook wel graag naar een paar shows met Hidde en dat vonden wij prima, weer een goede ervaring voor hem, maar dan moest zij hem wel zelf voorbrengen, want shows vinden we allebei niet echt ons ding!

Met 14 maanden werd hij in Zwolle 1e plus CAC en kreeg het kampioensdiploma. In Amsterdam Winnershow werd hij Jeugdwinner. Fokdag een U en in 2017 in Groningen een U en Res.CACIB. De jachttrainingen vindt hij geweldig en behaalde in een keer een C en B certificaat.

Dit allemaal is natuurlijk geweldig en te danken aan Christel die steeds weer met hem op pad ging. Voor ons is het allerbelangrijkste dat we een heerlijke, lieve hond hebben die ook nog eens goed luistert, en daarvoor behaalt hij een 10!!!

En nu is hij dus vader geworden van 5 pups. We zijn heel benieuwd hoe deze verder opgroeien en zich gaan ontwikkelen.

Gezondheidgegevens:

NHSB 2977330 (voor de gegevens van de raad van beheer klik hier of op het NHSB nummer)

Heupdysplasie onderzoek HD A 40
Oogonderzoek Voorlopig vrij

 

Facebook Comments