In 1996 ben ik begonnen met het fokken van dit mooie ras. Ik ben zelf met de Drentsche Patrijshond opgegroeid, de liefde voor het ras is altijd gebleven. Sinds ik met de fokkerij bezig ben, probeer ik type, uiterlijk en gezondheid plus het jachtkarakter te behouden en doe ik er ook alle moeite voor. Er wordt bij de teef heel zorgvuldig een reu gekozen die goed past bij mijn bloedlijn. Ik probeer alle facetten van ons hondenras in ere te houden, wat voor mij heel belangrijk is omdat ons ras niet heel groot is.

We wonen buiten af aan een zandweg en onze honden hebben alle vrijheid rondom het huis. De pups groeien bij ons in huis op en na zes weken, als ze geënt zijn, gaan ze mee in de auto naar winkels, huizen van vrienden, waterrijke plekken en het bos. Ook komen ze met allerlei soorten wild in aanraking. We hebben veel ruimte in en om het huis en de pups kunnen hun instincten hier mooi ontwikkelen. Ook de andere honden helpen hieraan een handje mee, door aan de opvoeding deel te nemen. We zijn momenteel in het bezit van 7 teefjes, 4 bij ons thuis en 3 uitgeplaatst.

Onze honden worden door een gecertificeerde dierenarts gecontroleerd op HD, ED en PRA. Ik ben in bezit van KK1 en KK2 (Kynologische Kennis) en het diploma Jachthondentraining, incl. EHBO voor honden. Na 1½ jaar wordt het nest gekeurd op de fokdag van de vereniging de Drentsche Patrijshond of de vereniging Drentsche Patrijs Honden Club Nederland. Hier worden alle broertjes en zusjes bekeken en wordt er door een Nederlandse keurmeester een verslag gemaakt. Uiteindelijk is het belangrijk dat alle honden er zijn en er een uitslag komt hoe dit nest er voor het ras uit komt. Ikzelf vind het heel belangrijk dat iedereen hieraan gehoor geeft.

Ik geef met plezier een stuk nazorg. Hebt u een probleem met uw pup of volwassen hond, dan proberen we dit altijd samen op te lossen. U kunt de hond bij mij brengen als u op vakantie gaat, of een dag weg moet. Als u meer informatie wil over de Drent, puppy’s of gewoon eens naar mijn honden wil komen kijken bent u van harte welkom! Bel me gerust