Kennel van de Huetsche Grave

Wij zijn Peter en Alma van Ditzhuyzen, fokker van de Drentsche Patrijshond.
In 1983 maakten we voor het eerst kennis met de Drentsche Patrijshond, dat was het moment dat we helemaal verknocht raakten aan dit ras.  Nu hebben wij 2 Drentsche Patrijshonden, Yssy-Nynke van de Bezelhonk (HD A 38 )en Keety-Yssy van de Huetsche Grave (HD A 40 ). Onze dochter Romy ( toen 12 )heeft zich over de opvoeding van Yssy ontfermd, ze was meteen met de jachtraining begonnen en ingeschreven bij diverse hondenshows. Uiteindelijk is Yssy  Nederlands Kampioen geworden ,

Winster op de Winner in 2013 en clubmatchwinnaar ’14 . In september 2014 kreeg Yssy haar eerste nest waaruit wij Keety hebben gehouden, ook met haar meteen met de jachttraining begonnen. Keety is een heerlijk grappig drentje die lekker fanatiek werkt, wat genieten wij hiervan. Inmiddels hebben Yssy en Keety hun B diploma behaald.

Om kennis en ervaring uit te wisselen zijn we in 2016 een samenwerking aangegaan met beginnende en ervaren fokkers om alle praktische zaken van het fokken te bespreken, niet alleen de theorie maar vooral de praktijk, jachteigenschappen, gezondheid, rondom de bevalling en keuze van de reu/teef.

Onze Drentjes zijn HD gekeurd en jaarlijks PRA getest,  we zijn lid van de vereniging van de Drentsche Patrijshond en van de DPHCN, fokken volgens de normen  van de vereniging, de pups groeien op in huiselijke kring en we streven ernaar om de pups goed te socialiseren. Naast Drentjes hebben we ook 4 krielkipjes en een Britse korthaar poes.

 

Website: http://www.vandehuetschegrave.nl/

Facebook Comments