Kennel van de Nettelhorst

Mijn naam is Corné Ligtenberg. Sinds 2014 ben ik de trotse eigenaar van mijn eerste Drentsche Patrijshond: Luna Lynde van de Bezelhonk! Samen met mijn vrouw Gerinda, mijn 2 kinderen en Luna wonen we sinds 2017 in een oude boerderij in het buitengebied van Lochem. We komen oorspronkelijk uit Rijssen, maar we waren toe aan wat anders, een nieuwe uitdaging!

IMG-20170507-WA0006
Luna en haar zusje Sammy-Flo

Vanaf het eerste moment dat wij Luna kregen zijn we begonnen met de (puppy)jachttraining bij Christel Schulte, de fokster van Luna. Tijdens de trainingen werken we aan gehoorzaamheid maar leren de honden ook apporteren. Dit gebeurt in eerste instantie met dummy’s, maar later ook vaak met echt wild. We trainen op verschillende locaties, in het bos, in de weilanden en bij het water. Christel stoomt ons tijdens de trainingen klaar voor het werken op een SJP (Standaard Jachthondenproef) en de Bezelhonk Bokaal. Naast de jachthondentraining heeft Christel ons ook aangespoord om shows te gaan lopen. De eerste tijd heb ik het voorbrengen overgelaten aan Susan van Ommen, de schoondochter van Christel. Inmiddels na 2 jaar toekijken en vooral veel leren breng ik Luna zelf voor wanneer ik op een show ingeschreven heb. Belangrijke shows zijn de Fokdagen en de Clubmatches van beide verenigingen. Daarnaast zijn we in België geweest en hebben we door heel Nederland heen een aantal shows gelopen met mooie resultaten.

received_10154256474442199
Luna en jachtmaatje Cooper op de Gorsselse Heide

In het najaar van 2016 hebben we met Christel gesproken over het fokken met Luna. Ze was van mening dat Luna een mooie rasvertegewoordiger is en omdat de Drentsche Patrijshond een klein ras is, kunnen we met Luna op deze manier een bijdrage leveren aan de verbetering en verbreding van het ras. Sinds die tijd zijn we op zoek gegaan naar een geschikte dekreu om te matchen met onze Luna. Inmiddels is er een mooie dekking geweest met een prachtig resultaat. Alle pups hebben inmiddels een “gouden mandje” gevonden.

received_10154258150587199
Luna tijdens de jachttraining

Wanneer u vragen heeft over het ras, jachttraining en shows kan ik u ook doorverwijzen naar onze overkoepelende website:

 

 

 

 

 

 

 

 

Website: http://vdnettelhorst.com
Facebook Comments