Kennel van het Hummelsebroek

Wij zijn Eef en Minke. Wij wonen met onze kinderen in het buitengebied van Hummelo in de mooie Achterhoek. Wij genieten van het buitenleven met groenten en fruit uit eigen tuin, wat kippen en 2 pony’s. Wij zijn beiden opgegroeid met honden en andere dieren. Eef is opgegroeid met de jacht en jachthonden, Minke met Leonbergers. We gingen zelf op zoek naar een actieve veelzijdige hond met jachtpassie.

Sinds het voorjaar van 2018 woont onze Drentsche Patrijshond Donja bij ons. Zij bewaakt ons erf en is niet meer weg te denken uit ons gezin.

Minke volgt met Donja de jachttraining en gaat ook naar keuringen. De keuringen horen erbij als je wil fokken maar van de jacht en de jachttrainingen gaat ons hart sneller kloppen. We wandelen ook veel in het bos en Eef neemt Donja regelmatig mee vissen.

Hobbymatig fokken betekent niet dat we zomaar iets doen. We willen bijdragen aan het voorbestaan van dit geweldige ras. We zijn kritisch, nieuwsgierig en ambitieus. Er valt altijd nog iets te verbeteren en te leren. Daar gaat veel tijd in zitten. We doen dat met veel plezier. Het fokken van gezonde honden is voor ons belangrijk. Daarom fokken wij volgens de richtlijnen van de rasvereniging.

We willen op kleine schaal fokken. Zo kunnen we elke pup veel aandacht en liefde geven. De pups zullen bij ons in huis opgroeien. Ze maken dan volop kennis met alle gekke dingen op deze wereld. Ook maken de pups al kennis met wild. Een echte kennel voelen wij ons niet. Wij zijn ‘gewoon’ een gezin met passie voor dieren.

In het voorjaar van 2021 hopen we ons eerste nestje te krijgen. Hoewel het nest het hoogtepunt is gaat er veel werk aan vooraf. We doen mee aan keuringen en bezoeken keuringen van andere honden. Het kiezen van een geschikte reu is een heel uitzoekwerk. Bij dit alles worden wij met raad en daad bijgestaan door ervaren en beginnende fokkers. We wisselen kennis uit en helpen elkaar bij dekkingen en bevallingen. Handig, leuk en leerzaam!

Toen wij Donja kregen (en nog steeds) konden we altijd met vragen terecht bij de fokker. Dat is voor ons veel waard. Wij hopen deze betrokkenheid straks ook door te geven aan onze pups en hun nieuwe baasjes.

Website: http://www.vanhethummelsebroek.wordpress.com/

 

Facebook Comments