Kennel van het Steegsche Bos

Shanti, Senna & Inuk

Wij zijn Simone Graver & Koert Boelee. Onze eerste Drent is bij ons gekomen in 2009. Hiermee is onze liefde voor dit mooie ras begonnen en ondanks dat het zeker geen “gemakkelijk” ras is én dat je veel liefde, tijd en energie moet steken in de opvoeding van een “Drent”, heeft het ras ons hart gestolen.

Na Shanthi Inucos the Gloucester kwam 3 jaar later Inukshuk Nouska v.h. Beemdveld ons gezinnetje vervolmaken.

Vervolgens kwam Senna Lynde v.d. Bezelhonk bij ons wonen.

Senna zal de stamdrager worden van onze kennel “van het Steegsche Bos” en ons eerste nestje gaan wij hopelijk in het voorjaar 2018 begroeten.

Senna

Als startende fokker is het een uitdaging om een goede reu te vinden die qua alle aspecten het beste bij Senna past. Na lang zoeken, wikken en wegen, gezondheidsaspecten controleren, ras typische eigenschappen bekijken, keurverslagen lezen en overleggen met reeds ervaren en gerenommeerde fokkers hopen wij snel tot een besluit te komen wat de beste match is om vervolgens onze kennel gestalte te geven. Wij fokken uitsluitend via de reglementen van de rasvereniging.

Onze hondjes worden in huiselijke kring opgevoed en zullen, wanneer het mogelijk is, kennis maken met de “grote wereld” en zullen we ze laten wennen aan o.a. vreemde mensen, uitdagende omgevingen en soortgenoten. Ook zal er aandacht geschonken worden aan de kennismaking met wild. Wij wonen in het buitengebied van Wapenveld waar we in de gelukkige omstandigheid zijn dat we veel ruimte hebben waar onze honden geweldig gebruik van kunnen maken.

Ook laten we de pups in hun jonge leventje kennismaken met een heel klein stukje jachttraining waarbij o.a. aandacht geschonken wordt aan het komen op de fluit en aan niet dagelijkse geluiden. Vanzelfsprekend krijgen de hondjes alle gelegenheid om pup te zijn in de breedste zin van het woord.

Zelf ben ik, Simone, gediplomeerd en geregistreerd Kynologisch Instructeur en heb mijn eigen (jacht)hondenschool. Ruimschoots de meeste van mijn cursisten zijn Drenten met hun baasjes. Het zou leuk zijn om ook onze eigen pups te mogen begroeten.

Door beide verenigingen (VDP en DPHCN) worden er zgn. fokdagen georganiseerd. Op deze dagen worden de aangesloten kennels uitgenodigd om hun nest te laten keuren door erkende keurmeesters. Ik zou het zeer op prijs stellen als onze toekomstige pupkopers hieraan gehoor geven. Tijdens deze dag kunt u, met uw inmiddels jonge hond, ook zien hoe de broertjes en zusjes (indien aanwezig) zijn ontwikkeld. Het is bovendien altijd een gezellige dag onder gelijkgestemden waarbij ideeën en ervaringen worden uitgewisseld.

Wij laten onze pupkopers niet aan hun lot over nadat ze bij ons een pup hebben gekocht. Bij problemen of gewoon een vraag zijn we altijd bereid om een stuk nazorg te geven. “Uw pup is ook nog een beetje onze pup”! En we vinden het altijd leuk om op z’n tijd even berichtje te krijgen hoe het gaat en nog leuker is het als er ook een foto wordt gestuurd.

En ja, een Drent is zeker geen gemakkelijk ras maar met de juiste opvoedkundige aanpak, consequent zijn en uitdagingen zoeken voor de jonge hond zal hij/zij uitgroeien tot een geweldige metgezel en grote vriend(in). Het is geen ras om 4 x daags een rondje van 15 minuten te wandelen. Het is wel een ras waar de baasjes energie en tijd in willen en kunnen steken.

Daarom proberen wij altijd te zoeken naar de beste match tussen hond en nieuwe eigenaars. Het is daarom van groot belang dat toekomstige pupkopers regelmatig een bezoek brengen aan het nest. Vanzelfsprekend zullen deze bezoekjes gaan plaatsvinden vanaf het moment dat dit verantwoord is voor zowel “moeder” als de pups.

Wilt u gewoon op voorhand eens kennismaken met ons én met onze honden dan bent u altijd van harte welkom.

Voor alle inhoudelijke en achtergrond informatie:

Website: http://vanhetsteegschebos.nl/

WELKOM!

Facebook Comments