Kennel Van Valkenenghen

Eefke tijdens de jachtraining

Welkom bij kennel Van Valkenenghen. Mijn naam is Marcel Senten, eigenaar van deze kennel. Ik woon samen met mijn man Paul en ons drententeefje Eefke op de prachtige Utrechtse Heuvelrug, tussen Leersum en Maarsbergen. Om ons heen zijn bossen, heidevelden, vennetjes en weilanden. Kortom, terrein waar de Drentsche Patrijshond zich prima thuisvoelt.

Dat je deze website leest, betekent dat je interesse hebt in de Drentsche Patrijshond. Daar zijn we heel blij mee want de Drent, zoals wij het ras kortweg noemen, is een echt Hollands maar helaas steeds zeldzamer ras. Samen met vele andere drenteneigenaren en fokkers willen wij het ras behouden voor de toekomst. Dus hoe meer drentenliefhebbers hoe beter!

Eefke als pup

Onze Eefke is geboren in Eefde, onder het toeziend oog van de zeer ervaren fokster Christel Schulte van kennel Van de Bezelhonk. De ouders van Eefke zijn dan ook twee Bezelhonkjes uit verschillende lijnen. Eefke is geboren op 14 december 2014. Haar stamboomnaam is Kyra (NHSB 2989223).

Zodra zij bij ons kwam, zijn wij begonnen met jachttraining. Dat was even wennen, want met onze vorige Drent deden wij alleen gehoorzaamheidscursussen. Maar wat is zo’n jachttraining leuk. Eefke heeft er verschrikkelijk veel plezier in. Je kunt zien dat de jachteigenschappen echt in haar genen zitten.

Eefke is voor een Drent een heel rustig hondje. Eigenwijs en zelfstandig, zoals een Drent hoort te zijn, en tegelijkertijd lief en aanhankelijk. Vreemde mensen moet ze altijd even aan wennen. Dat is haar waakse karakter. Dat duurt meestal maar een paar minuten want daarna wil ze oh zo graag aangehaald worden… We hebben aan verschillende shows meegedaan. Vrijwel altijd scoort ze een ‘Uitmuntend’. Eenmaal kreeg ze een ‘Zeer goed’.

Eefke tijdens de jachttraining

Uiteraard worden de pups – als alles goed gaat – gewoon binnen bij ons in huis grootgebracht. De pups hebben bij ons zowel binnen- als buitenshuis lekker de ruimte en we zullen ze kennis laten maken met autorijden, herrie, kinderen, winkeldrukte etc.

We fokken volgens de normen van de Vereniging de Drentsche Patrijshond. Eefke is goedgekeurd op ED (elleboogdysplasie) , HD (heupdysplasie) en PRA (oogziekte). Bij de keuze voor een dekreu kijk ik niet alleen naar de gezondheid van het nest, maar ook heel bewust naar een gezonde toekomst voor het ras.

Eefke apporteert een dummy

Er zijn veel redenen om voor een Drent te kiezen. Het karakter, het uiterlijk, de jachteigenschappen of gewoon omdat het een heerlijke knuffelhond is voor een gezin. Als u voor een pup van ons kiest, dan geef ik graag nazorg in geval van mogelijke vragen of problemen. Sterker nog, ik stel het zeer op prijs om af en toe te horen hoe het met de hondjes gaat.

Eefke als pup

 

We zijn van plan om in het voorjaar van 2018 ons eerste nestje met Eefke te fokken. Superleuk en superspannend! Gelukkig worden we daarin goed begeleid door Christel Schulte en hebben we met alle (aankomend) fokkers van deze website regelmatig overleg over alles wat er bij het fokken van Drenten komt kijken.

 

https://www.vanvalkenenghen.nl

 

 

Facebook Comments